Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turisztika Győr képes leírás - Győr.tlap.hu
részletek »

Turisztika Győr - Győr.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyor.tlap.hu » Turisztika Győr
Keresés
Találatok száma - 5 db
Győr környéki templom túra

Győr környéki templom túra

Győr környéki templom túra Győr és környéke szakrális emlékei között a barokk templomok vannak túlsúlyban. A legtöbb szakrális emlék a megyeszékhelyen található. A győri és Győr környéki szakrális műemlékeink az 1000 éves magyar kereszténység emlékei, Szent István a győri püspökséget egy évezrede alapította az első egyházmegyékkel együtt. A Káptalandombon álló Bazilika és Püspökvár a nyugat-magyarországi kereszténység szimbólumai. A barokk kori Magyarország legféltettebb kincsei közé tartozik a győri Bazilika belseje, a Szent Ignác és a Karmelita templom. Az egyházmegye a búcsújáróhelyek számát tekintve a leggazdagabb az országban. Bazilika, Püspökvár, Egyházmegyei Kincstár, Könyvtár és Kőtár, Karmelita templom, Bencés épületegyüttes, Zsinagóga, Mária-oszlop, Kálváriadomb ....

Győr Termál

Győr Termál

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő Magyarország klórmentes fürdőinek egyike öt élményfürdővel, egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszdával áll télen, nyáron a vendégek rendelkezésére. 40 élmény elem, sodrócsatornák, fekvőmasszázsok, gejzírek, vízköpők, masszírozó fúvókák, vízesések, barlangok teszik még élvezhetőbbé a kikapcsolódást. Nappal is varázslatos éjszakai hangulat a romantik medencében, vízibár. Külön játszóházas medence várja a kisgyerekeket. Termálkútjainkból 65Cº-os gyógyvíz tör elő, melyet megfelelő hűtés után betegeink gyógyítására használhatunk. Két töltő ürítő medence 36-38 fokos vízzel, és két vízforgatott, temperált medence külső kiúszóval, gyógyúszásra is alkalmas medencével, 35-36 fokos vízzel áll az Önök rendelkezésére. A gyógyulást a víz összetétele mellett fekvőmasszázs, derék- és hátmasszírozó fúvókák segítik.

Győr.hu turista vagyok

Győr.hu turista vagyok

Győr Bécs és Budapest között félúton, szelíd környezetben fekvő patinás, sokszínű város, ahol építészeti, kulturális és természeti értékek sora ötvöződik egymással. A település sugár irányban összefutó úthálózata észak felől Szlovákiát, nyugatról Ausztriát, délről a Balatont, keletről pedig Budapestet köti a Kisalföld szívéhez. A közelmúltban megnyílt Győr-Pér repülőtér légi úton is elérhetővé teszi a várost. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb vidéki városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót. A győri és Győr környéki szakrális műemlékeink az 1000 éves magyar kereszténység emlékei. Szent István a győri püspökséget egy évezrede alapította az első egyházmegyékkel együtt. A Káptalandombon álló Bazilika és Püspökvár a nyugat-magyarországi kereszténység szimbólumai. Győr fesztiválváros, ahol a művészetek barátai, az igényes kikapcsolódásra vágyók egész éven át vonzó programokra lelhetnek. A lendületesen fejlődő gazdasággal és kereskedelemmel rendelkező pezsgő életű település az üzleti élet szereplőinek találkozására is kiváló lehetőséget kínál. Győrt a folyóvizek mentén szövi, öleli át a természet. A pihenni, felüdülni vágyókat idecsalogatja a gyógyító erejű víz, valamint...

Iskolai tanulmányi kirándulás

Iskolai tanulmányi kirándulás

Kirándulás: egynapos óvodai - iskolai tanulmányi kirándulások. Állat és természetbarát program: interaktív előadások, kézműves tevékenységek, a gyerekek korosztálya szerint választható programok a Hanság Kapuja Alapítvány tanyáján Tanulmányi osztálykirándulásra programokat szervezünk a Hanság kapujában kiránduláson sétálgató gyerekek Év közben a 40. hektáros erdővel körülvett, horgásztóval rendelkező alapítványi tanya élővilágának bemutatása mellett, a kirándulók korosztályának megfelelő állat és természetbarát programok, kiselőadások, foglalkozások, vetélkedők, kézműves tevékenységek várják a tanulmányi kirándulás résztvevőit. Lehetőséget kapnak a gyerekek, hogy megismerjék, megszeressék a természetet, barátságot kössenek az állatokkal. Először mindenkinek bemutatjuk a tanyán élő háztáji és vadállatokat: strucc, emu, vaddisznó, őz, dámvad, páva, vadkacsa, nyári lúd, racka juh, bárány, ló, szamár, baromfi, kecske... Az állatokkal való ismerkedés során lehetőség nyílik etetésükre, simogatásukra is. További program a korosztálynak és az érdeklődési körnek megfelelően választható.

Pihenő Camping

Pihenő Camping

A Pihenő Panzió Győrtől Komárom felé az 1-es főúton található, Győrtől 5 km-re, erdei környezetben. Összkomfortos panziószobáinkba egész évben várjuk vendégeinket. A faházak nem fűthetőek, ezért csak nyáron üzemelnek. Helyben étterem üzemel. A kempingben fürdőmedence és játszótér található. A panzió épületében szauna és masszázsmedence működik. Kempingünk 1994-ben, Magyarországon elsőként elnyerte a Holland Caraván Szövetség tagjai által ajánlott - Év kempingje Európában - megtisztelő címet. Kempingünkben a legkisebb sátorhelyektől a villanycsatlakozással ellátott lakókocsihelyekig különböző igényeket kielégítő a tereprendezés.

Tuti menü