Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közüzem Győr képes leírás - Győr.tlap.hu
részletek »

Közüzem Győr - Győr.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyor.tlap.hu » Közüzem Győr
Keresés
Találatok száma - 9 db
 Inszol Zrt.

Inszol Zrt.

győr,inszol,ház,építkezés,ingatlan,albér let,lakás,társasház Az INSZOL Győri Önkormányzati Ingatlankezelő és Szolgáltató Részvénytársaság az önkormányzat tulajdonában lévő, - mintegy 1 Mrd Ft alaptőkével rendelkező - gazdasági szervezet az önkormányzati tulajdonú lakás és nem lakás bérlemények, továbbá társasházak és szövetkezeti lakások teljes körű kezelését látja el elsősorban. Ennek keretében gondoskodik a reá bízott épületek üzemeltetéséről, a meghibásodások kijavításáról, a szükségessé váló karbantartási munkák elvégzéséről, a pénzügyi- gazdasági feladatok ellátásáról és a bérlők, lakóközösségek képviseletéről. Az INSZOL Rt. - mint a régió legnagyobb ingatlankezelő szervezete - 5000 önkormányzati tulajdonú lakás, mintegy 1500 nem lakás kezelési feladatait látja el. A kezelt önkormányzati vagyon értéke mintegy 20 Mrd Ft. Mindezeken kívül a kezelői tevékenység kiterjed több mint 7000 magántulajdonú lakás társasházi közös képviseletére is.

Égáz Zrt.

Égáz Zrt.

Az Égáz-Dégáz Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság az ország észak-dunántúli régiójában (Győr-Moson-Sopron, Vas és Komárom-Esztergom megyében), valamint a Dél-Alföldön (Bács-Kiskun, Csongrád illetve Békés megye területén) végez földgázértékesítést a közüzemi fogyasztók részére, valamint földgázkereskedelmi engedélye lehetővé teszi, hogy az ország egész területén végezzen földgázértékesítést a szabadpiaci ügyfelek részére. Az Égáz-Dégáz Zrt. jelenleg 17 ügyfélszolgálati irodán, valamint call centerén keresztül áll ügyfelei rendelkezésére. Az elmúlt években Társaságunk jelentős erőfeszítéseket tett a földgáz, mint üzemanyag széleskörű felhasználásának elősegítésére. Szeged város utcáin több környezetbarát busz szállítja az utasokat.

Győri Hőszolgáltató Kft.

Győri Hőszolgáltató Kft.

Az 1969-ben alapított Győri Hőszolgáltató Vállalatot a tulajdonos Győri Önkormányzat 1993-ban Győri Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággá (röviden GYŐRHŐ Kft.) alakította át. A társaság tevékenységét két üzletágon végzi: * városi távhőszolgáltatás, mint alaptevékenység, amely hőtermelést és -szolgáltatást jelent * villamosenergia-termelés és -értékesítés gázmotoros koogenerációs kiserőműben 1. A városi hőszolgáltatást a cég 23 500 lakossági és 2 400 egyéb fogyasztónak biztosít, amely 250 MW lekötött fogyasztói hőteljesítményt jelent. A beépített forróvizes kazánteljesítmény 358 MW. A távhő 43 km hosszú primer vezetékhálózaton jut el a fogyasztókhoz. 2. Az energiaátalakítás hatékonyságát javító gázmotoros erőmű 18 MW villamos teljesítményű - 17,7 MW hőteljesítmény mellett -, amely 2002. november óta üzemel nagy megbízhatósággal. 2004-ben az erőmű 140 000 MWh villamos energiát termelt. A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés energetikai hatásfoka 84 %.

Győri Kommunális Szolgáltató Kft.

Győri Kommunális Szolgáltató Kft.

A társaság közvetlen jogelődje a Győri Városgazdálkodási Vállalat, melynek tulajdonát a megyei vagyonátadó Bizottság 1992-ben átadta Győr Megyei Jogú város Önkormányzatának. A tulajdonos 1993. január 1-i dátummal jegyeztette be a Győri Kommunális Szolgáltató Kft-t. Társaságunk alaptevékenysége a kommunális hulladékok összegyűjtése, szállítása és szakszerű kezelése. A regionális feladatunk 112 település kommunális jellegű hulladékának gyűjtése. A körzetben több mint 250 ezer ember él. Társaságunk tevékenységi köre: hulladékgazdálkodás, lakossági-, közületi hulladékszállítás, hulladékbefogadás, kezelés, szelektív hulladékgyűjtés, parképítés, parkgondozás, úttisztítás, szállítás, szennyvíz-szippantás, parkolók, parkolóház, mélygarázsok üzemeltetése. Győrött az országban elsőként vezettük be a város egész területén a szelektív hullaŹdékgyűjtést. A 130 gyűjtőszigeteken külön edényzetet helyeztünk el a vegyes üveg, a műanyag és a papírhulladékok számára, 31 gyűjtőhelyen fém hulladék gyűjtésére alkalmas edény is található. A konténerek tartalma váloŹgatás után újrahasznosító feldolgozókhoz vagy szakosodott ártalmatlanító üzemekbe kerül.

Kisalföld Volán Zrt.

Kisalföld Volán Zrt.

A győri székhelyű Kisalföld Volán Zrt. többszöri átalakulás után, 1992 decemberében nyerte el mai szervezeti formáját, ekkor vált személyszállítási profilú részvénytársasággá. Jegyzett tőkéje 777 millió 520 ezer forint, részvényeinek 73,34 százaléka az ÁPV Rt tulajdonában, 26,66 százaléka magántulajdonban van. A Kisalföld Volán Zrt. jelenleg közel 446 autóbusszal és 1837 munkatársával látja el tevékenységét. Teljesítményére jellemző, hogy nettó árbevétele tavaly megközelítette a 10 milliárd forintot, adózás előtti eredménye évek óta 160 millió forint felett van. A társaság által szállított utasok száma évente több mint 100 millió, a hasznos kilométerek száma meghaladta a 33 milliót, a teljesített utaskilométerek száma pedig az 1,1 milliárdot. Társaságunk feladatai közé tartozik a megyén belüli helyközi, valamint a megyén kívüli távolsági utazási igények kiszolgálása menetrendszerű autóbuszjáratokkal, amit -IKARUS, IKARUS EAG, NABI EXCEL, valamint RÁBA, CREDO, és Mercedes autóbuszokkal végez.

Pannon-Víz Zrt.

Pannon-Víz Zrt.

A Pannon-Víz Zrt. jogelődjét, a 'Győri Vízvezetéki Részvénytársaságot' az országban második vízműként, 1884 -ben alakították meg Győr lelkes polgárai. Több generációval később is büszkék vagyunk arra, hogy Társaságunk ma az ország legjelentősebb vízmű vállalatainak egyike. Napjainkban a Kisalföldön és a Bakonyalján összesen 128 településen nyújtunk egészséges és biztonságos víziközmű szolgáltatást. A 'PANNON-VÍZ' Víz Csatornamű és Fürdő Zártkörűen Működő Részvénytársaság részvényei 100%-ban a működési terület önkormányzatainak tulajdonában vannak. Legnagyobb tulajdonosunk 61 %-os vagyoni részesedéssel Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A céget 11 fős Igazgatóság, és 14 fős Felügyelő Bizottság irányítja. Hétszáz főt foglalkoztató Társaságunk Győr-Moson-Sopron megye egyik meghatározó cége.

Tűzoltóság Győr

Tűzoltóság Győr

A tűz megismerésével egyidejűleg kelt életre a tűz pusztításával szembeni védekezés módjának megismerése is. A tűz elleni védekezés kezdetben szervezettség nélkül, egyéni alapon történt. Győr szabad királyi város 1749-ben kiadott tűzoltói Statuumban a tűzoltási feladatot a legszervezet-tebb testületre, a céhekre bízta. A kiegyezést követő időszak kedvezett a társadalmi egyesületek megalakulásának. Ennek köszönhetően 1870. július 24-én megalakult a Győri Önkéntes Tűzoltó Egylet. Az 1880-as években jelentős változások történtek a hazai tűzvédelemben. A vasúti közlekedés megindulása, a tűzrendészeti szempontból veszélyes üzemek kialakulása arra késztették az országos és helyi szerveket egyaránt, hogy a tűz elleni védekezés ne álljon meg az önkéntes testület megalakulásával. Így alakult meg 1908. november 1-én a Győr Törvényhatósági Jogú Város Hivatásos Tűzoltósága. Az idők folyamán többször átszervezésre került a tűzoltóság. A legutóbbi változás, mely nemcsak a tűzoltóságot, hanem az egész országot érintette 1989-ben a Magyar Köztársaság kikiáltásával kezdődött. Ezt követően kaptuk jelenleg is használt megnevezésünket Győr Megyei Jogú Város Tűzoltósága...

Vidanet

Vidanet

A ViDaNet Zrt. Magyarország negyedik legnagyobb előfizetői számmal rendelkező kábeltelevíziós szolgáltatója. Szolgáltatási palettája azonban ennél bővebb, amire a cég neve is utal: ViDaNet - Vi(deo), azaz kábeltelevíziós jelszolgáltatás, Da(ta), azaz , adattovábbítás és internet szolgáltatás: (inter)Net. A ViDaNet több helyi szolgáltató összeolvadásával jött létre, több ütemben. Szolgáltatási területéhez tartoznak Győrön kívül még Budapest egyes területei, Pécsett a Belváros, Tata, Mosonmagyaróvár, és Kaposvár teljes területe, illetve az ezen városok környékén lévő kisebb települések. Jelenleg több, mint 101 ezren veszik igénybe a kábeltelevíziós szolgáltatást, a hálózaton található internet előfizetők száma megközelíti a 23 ezret, a digitális szolgáltatásokra előfizetők száma pedig meghaladja a 20 ezret. A vállalat célja, hogy folyamatos fejlesztésekkel megbízható és bárki számára elérhető, minőségi szolgáltatást nyújtson az analóg és a digitális kábeltelevízió, az internet, és a telefonszolgáltatás területén. Ennek érdekében a cég az elmúlt 3 évben összesen kétmilliárd forintot költött fejlesztésre, és az ügyfélkiszolgálás minőségének javítására...

Tuti menü